Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ
Ο Γιάννης Ιωαννίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη από Μακεδόνες γονείς, τον Δημήτρη Ιωαννίδη και την Ελένη Τσορλίνη που κατάγονται από την ιστορική Γευγελή.

Φοίτησε στο Ε΄ Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης και παράλληλα με τις γυμνασιακές του σπουδές, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό σαν αθλητής-καλαθοσφαιριστής της ομάδος του ΑΡΗ, και σε ηλικία 15 ετών πέτυχε να είναι βασικό στέλεχος της Α΄ ομάδος
Είναι πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Μετά την αποπεράτωση των σπουδών του κατατάχθηκε στο Ελληνικό Στρατό, ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού.
Εργάστηκε ως Γεωπόνος στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας και υπηρέτησε κατά σειρά στα αντίστοιχα καταστήματα: Λαγκαδά, Σοχού, Θεσσαλονίκης, στην Ε΄ Γεωτεχνική Επιθεώρηση, στην Φυτική Παραγωγή στην Αθήνα και στην Διεύθυνση Προσωπικού. Διακρίθηκε για την προσφορά του στις Υπηρεσίες που εργάσθηκε και ιδιαίτερα στο Σοχό όταν παρέλαβε μικρή θυρίδα και την μετέτρεψε σε κατάστημα.
Εργάσθηκε ως προπονητής στην Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης, στην Καλαθοσφαιρική Ομάδα του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, του Ολυμπιακού Πειραιώς και της ΑΕΚ.
Είναι ο πλέον πολυνίκης προπονητής, αφού κατέκτησε 12 πρωταθλήματα Ελλάδος, 6 κύπελλα, συμμετείχε σε 6 FINAL FOUR και με τις τρεις ομάδες (ΑΡΗ-Ολυμπιακό-ΑΕΚ) και έπαιξε σε τρεις τελικούς.
Στις 7 Μαρτίου 2004 εκλέχθηκε Βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και ήταν μέλος στις παρακάτω επιτροπές της Βουλής (Κυβερνιτική Θητεία 2004-2007):
• Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
• Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου
• Διακομματική Επιτροπή για τη Διαμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Εγγυήσεων Διαφάνειας στον Αθλητισμό.
Στις 16 Σεπτεμβρίου 2007 επανεκλέχθηκε Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης και στις 19 Σεπτεμβρίου 2007, ανέλαβε Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού.
Είναι παντρεμένος με την Γιούλα Γκιουζελοπούλου και απέκτησε μαζί της μια κορούλα την Ελένη-Θεοδώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου