Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

Αγαπημένοι μου Συμμαθητές,
 
  Αρχίζοντας το κάλεσμά μου, θα σας μεταφέρω  κάτι που είπε ένας πολύ γνωστός μας συμμαθητής. Κάθε φορά, που ασχολούμαι με το Πέμπτο η συναισθηματική φόρτιση είναι τόσο μεγάλη, που αισθάνομαι ότι δεν περάσανε όλα αυτά τα χρόνια από την φοίτηση στο σχολείο μας. Αυτό άρχισε να γίνεται από την γιορτή μας, που διοργάνωσα για τα 25 χρόνια της αποφοίτησής μας, αλλά συνεχίζει να γίνεται και κάθε πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα εδώ και τέσσερα χρόνια. Είμαστε εμείς, του ’83 οι εκδρομείς ( παραφράζοντας τον στίχο του συμμαθητή μας Δ.Σαββόπουλου). Αγαπημένοι μου Συμμαθητές του 1983 σας ευχαριστώ. 
   Ο σύλλογος μας αλλάζει σελίδα. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην οργάνωση επανενώσεων (reunions)  των συμμαθητών ίδιου έτους αποφοίτησης, στην οργάνωση της ετήσιας γιορτής του συλλόγου και στην δημιουργία μιας βάσης δεδομένων, η οποία θα αποτελέσει την αρχή της οργανωτικής δομής που πρόκειται να έχει ο σύλλογος στο επόμενο βήμα, που θα κάνει. Ωραίες είναι οι γιορτές, αλλά ακόμη και αυτές θα είναι πολύ καλύτερες αν η οργανωτική δομή είναι βασισμένη σε επαγγελματικά πρότυπα. Το δικό σας κέφι και θέληση για συμμετοχή στα δρώμενα του συλλόγου  δημιούργησαν τη δική μας απόφαση να αλλάξει πορεία ο σύλλογός μας. Ο πολύ μεγάλος αριθμός των μαθητών του Πέμπτου σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του καθώς και οι επιτυχίες τους στην επιχειρηματικότητα, στην επιστήμη, στην πολιτική αποτελούν εγγύηση στην μετεξέλιξη του συλλόγου σε ένα σημαντικό κοινωνικό φορέα της πόλης μας. Κάθε φορά που έρχομαι σε επαφή με μαθητές ή ‘φρέσκους’ απόφοιτους , τονίζω ότι πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι που φοίτησαν στο Πέμπτο γιατί  πράγματι είναι ένα από τα  σημαντικότερα δημόσια σχολεία της Ελλάδας.
    Η μετεξέλιξη του συλλόγου απαιτεί συμμετοχή, θέληση για επιτυχία του στόχου, και δημιουργία επιτροπών :
 Α. Για την οργάνωση εκδηλώσεων ( reunions, χοροεσπερίδες, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφιών κλπ.). Εκτός από την μορφή των εκδηλώσεων που υπάρχει μέχρι τώρα, με την δημιουργία διοικούσας επιτροπής, που θα αποτελείται από αντιπροσώπους από κάθε έτος, θα υπάρχει συχνή επικοινωνία των αποφοίτων και μετά τα reunions. Αυτό κρίνεται είναι απαραίτητο, αν λάβω υπ’όψην μου τις  απαιτήσεις όλων των απόφοιτων που συμμετείχαν σ’αυτά.
 Β. Για την δημιουργία και διαχείριση ενός ηλεκτρονικού διαδικτυακού  συνδέσμου, όπου θα υπάρχει δυνατότητα να ενημερώνονται και να επικοινωνούν όλα τα μέλη του συλλόγου  σε επίπεδο φιλικό και επαγγελματικό για το σύλλογο, το σχολείο, τους μαθητές, τους απόφοιτους και γενικά σε ότι αφορά το Πέμπτο.
 Γ. Για την έκδοση του περιοδικού  ‘κοινωνία πέμπτου’, που θα αποστέλλεται ταχυδρομικά αλλά και θα διανέμεται δωρεάν από το σχολείο μας. Η έκδοση έντυπου υλικού, παρόλο που ζούμε σε μια ηλεκτρονική εποχή, ενώνει διαφορετικά και αποφέρει περισσότερα έσοδα. Στο περιοδικό θα εντάξουμε την δημιουργία ενός αρχείου φωτογραφιών και αναμνήσεων από τα χρόνια της φοίτησης στο σχολείο μας.
 Δ. Για την δημιουργία του ταμείου του συλλόγου, με θέσπιση μιας μικρής ετήσιας συνδρομής, με έσοδα από διαφημίσεις στο περιοδικό και στον διαδικτυακό χώρο, με χορηγίες και με τα έσοδα από τις εκδηλώσεις. 
 Ε. Για την ενίσχυση του σχολείου και την θέσπιση υποτροφιών σε μαθητές, που διακρίνονται.
Γι αυτό λοιπόν σας καλώ όλους σας και ειδικά εσάς, που είστε αποφασισμένοι να ασχοληθείτε με τον σύλλογο, με την προυπόθεση ότι έχετε χρόνο διαθέσιμο και αγάπη στους συμμαθητές μας και το σχολείο μας, να δηλώσετε συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές, που θα γίνουν στο σύλλογό μας . Οι συμμετοχές σας μπορούν να δηλωθούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά στο 6974594624 ή στο 6937307444 όπου απαντά ο επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου και αγαπητός μας καθηγητής Νίκος Βαδραχάνης. Οι εκλογές θα γίνουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αλλαγής του καταστατικού του συλλόγου για να ενταχθούν όλες οι προαναφερθείσες αλλαγές. Η προσωπική μου ενασχόληση με τον σύλλογο θα εξαρτηθεί από το εύρος των δικών σας συμμετοχών. Μην διστάσετε να μοιραστείτε μαζί μου τις απόψεις σας για την μετεξέλιξη του συλλόγου. Περιμένω με αγωνία τις απόψεις σας.
  Με απέραντη αγάπη και αναμονή για τη υλοποίηση των στόχων, ο πρόεδρος του συλλόγου Αποφοίτων Μαθητών και Φίλων του Πέμπτου Γυμνασίου και Λυκείου,
Χατζόπουλος  Γιάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου